Heyecanla beklediğiniz bebeğiniz kucağınızda artık ve yepyeni bir döneme girdiniz, esas macera şimdi başlıyor sevgili anneler…
Herkesin bebekler hakkında bir fikri vardır muhakkak… Ancak hiç unutmamanız gereken en önemli şey, her bebek özeldir, tıpkı sizin bebeğiniz gibi!

Sizlerden özellikle bu dönemi bebeğinizle tanışma, aranızdaki bağı oluşturma dönemi olarak kabul etmenizi, harika bir anne olduğunuzu kendinize hatırlatmanızı rica edeceğim.

Yenidoğan döneminde bebekler, anne karnındaki gibi güvende hissetmek isterler. Bu nedenle kundaklamak, hafif sallamak, beyaz gürültü hem uykuya geçişlerde hemde bebeğinizin rahatlatılmasında işe yarar.
Bu dönemde bebekler 2-3 saatte bir beslenirler, dolayısı ile tüm gece uyumalarını beklememek gerek!
Bebeğinize bu dönemde gerçek bir düzen oluşturmak mümkün değildir. Uykuları düzensiz ve kaotiktir. Diğer yandan kolik, reflü, gaz problemleri yaşamaları olasıdır, günü gününü tutmayabilir. Endişeye mahal vermeden, sakin kalarak dönemi geçirmeye çalışmalısınız. Unutmayın ki bebeğiniz için durum çok daha zor! Bebeğinizin sizi hissetmesine izin verin, bolca emzirin, sarın sarmalayın.
Tüm fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamanız çok önemli; karnını doyurmak, altını değiştirmek, gazını çıkarmak gibi duygusal anlamda da ihtiyaçlarını gidermek gerekir.


➡️Bu dönemde klasik anlamda saat bazlı bir düzen oluşturmak pek mümkün değildir. Peki neler yapabiliriz?


⚡ Öncelikle bebeğinizi çok iyi gözlemleyin, ağlamalarını tanımaya çalışın. Size verdiği sinyalleri dikkate almanız, doğru adımlar atmanıza çok yararlı olacaktır.
⚡Süreç beslenme, gaz çıkarma, alt değiştirme, kısa bir uyanıklık ve uyku şeklinde ilerleyecektir, bebeğinizi çok yormadan uykuya geçirmek önemlidir.
⚡Bebeğinizin biyolojik saati henüz yoktur. İlk ay zorlamadan gece-gündüz ayrımının oluşmasına yardımcı olabilirsiniz.
⚡6.hafta itibariyle sosyalleşme başlayan bebeğinizin uyku ortamını düzenleyin ve uyku ritüeli oluşturmaya başlayın. (örn: rahatlıyorsa banyo, beyaz gürültü açmak, altını değiştirmek, kundaklamak,beslemek, gazını çıkarmak, yatağa yatırmak, perdeleri kapamak, ışığı kapamak gibi) ⚡Gündüz uyanıklık sürelerine dikkat edin. Gece uykusuna da yardımcı olacaktır. (0-5hafta:45 dk-1saat;6-8.Hafta: 45dk-1saat15dk; 9-12. Hafta:1saat 15dk)
⚡Yenidoğan bebekler uyurken çeşitli sesler çıkarırlar bu seslerden sonra yeniden uykuya geçebilirler. Hemen tepki vermeyin, gerçek uyanıklık olduğundan emin olun.
Faydalı olması dileğiyle💕

Sohbeti Başlat
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Merhaba, paketlerimizi satın almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.