Merhaba Sevgili Anneler,
Her bebeğin yaşına göre yorulmadan uyanık kalabileceği uyanık süreleri vardır. (Bir önceki postu inceleyebilirsiniz.).
Bu sürelerin aşılması veya kısa tutulması bebeğiniz kaliteli ve verimli uyku uyumasını engeller!

Uyanıklık süreleri herhangi bir nedenden dolayı AŞILIRSA; stres hormonu ve adrenalin salgılanmaya başlar. Çocuğunuz aslında hiç uykusu yokmuş gibi davranır, aşırı hareketlenir.
Sizlere göre uykusu olmayan bir çocuğu uykuya götürmek gibi görünür durum ama hiç de öyle değildir. Bebeğiniz aksine uykuya geçemediği için hareketli ve huzursuzdur. Bu durumda artık aşırı yorulacak ve yorgunken uykusu olsa bile uykuya geçmekte zorlanacaktır.

Yine bebeğiniz uykusu gelmeden veya henüz uyku ihtiyacı yokken uyuyamayacağı için uyku aralıklarını KISA tutmak da doğru değildir.
Kısa tuttuğunuzda uyumayacak veya uykuya direnecektir. Bu durumda uzun süre uykuya geçirmek için uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu uğraş sonunda zorla uykuya dalabiler ancak maalesef kısa uykular uyuyacak ve tüm uyku düzeni etkilenecektir.

Bu nedenle bebeğinizin yaşına uygun uyanıklık sürelerine sadık kalarak bir düzen oluşturmalısınız. Bebeğinizin vereceği uyku işaretlerini gözlemlemeli ve doğru zamanda uykuya geçirmelisiniz.

Erken Uyku İşaretleri: -Durgunlaşma, Bir yere bakakalma, Omzunuza kafasını yaslama, İnsanlara ve eşyalara ilgi kaybı

Geç Uyku İşaretleri: Göz ovuşturma, Esnemek, Saç-kulak çekiştirme, Ağlamak veya huzursuzlanmak, Asabiyet, Denge Kaybı, Halsizlik, kayıtsızlık, Gözleri Kocaman Açma….

Sevgiler

Sohbeti Başlat
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Merhaba, paketlerimizi satın almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.