Bir önceki postta uyku eğitiminde gece beslenmesinden bahsettim. Haliyle gece hangi yaş aralığında ne kadar beslemeliyim sorusu oluştu?
Sevgili anneler, aşağıdaki aralıklar referans değerlerdir. Beslenme bebeğinizin gelişimi, erken doğup doğmadığı, kilo alma hızı gibi birçok faktör ile alakalı olduğu için bu konuda kesin cevap için bebeğinizi takip eden hekiminize danışmalısınız.
Yenidoğan döneminde bebeğinizi sık sık, her uyandığında emzirmelisiniz.
Çok sık acıkırlar bu dönemde diğer taraftan dünyaya alışırken sizinle temas etmesi; emme refleksi ile doğan bebeğinizi rahtlatacaktır. İlk 2 aydan sonra beslenme aralığını minik minik açmalısınız, bebeğiniz 4 ay dolunca 4saatte bir besleme yapabilirsiniz.
5-8 ay döneminde bebeğinizin gelişimi, doktorunuzun onayı ile 1-2 beslenme yeterlidir.
9-14 ay artık katı gıda aktif alırlar.Aslında birçok uzmana göre bu dönemde gece beslenmesine aktif ihtiyaçları yoktur. Ancak doktorunuz onayı, bebeğinizin kilosu, gelişimi doğrultusunda özellikle yaşına kadar, 1 kez gece beslemesi yapılabilir.
15 ay ve üzerinde artık bebeklik döneminin sona ermeye başladığı bu dönemde, bebeğiniz geceleri beslenmek için uyanıyorsa üzgünüm ama bu açlık değil bir alışkanlıktır.
Gece beslenmeleri bebeğiniz uyurken rüya öğünü şeklinde yapılmalıdır. Beslemek için bebeğinizin ağlayarak uyanmasını beklemeyin ve ihtiyacı doğrultusunda uyurken besleyin. Böylece uyandığı zaman aç olmadığından emin olabilirsiniz.
Faydalı olması dileğiyle
Sevgiler