Sallamanın değişik versiyonları ile uykuya geçiyor bir çok bebeğimiz… bazen mecburiyetten bazen farketmeden kazandırıyoruz bu alışkanlığı
Şuanda ise sallamazsam hayatta uyumaz diye düşünüyorsunuz ama uyuyorlar
Yenidoğan döneminde gerek sizinle bağ kurmaları gerek sakinleşmeleri için kucakta minik salınımlar yapılabilir. Ancak salınım olmalıdır çılgınca sallama değil!
4. Aydan sonra sallanarak uykuya geçen bebekler , gece sık uyanmalar yaşarlar. Çünkü yaşadıkları kısmi uyanıklıklarda kendilerini uykuya döndüremez ve alışkın oldukları sallama koşulunu isterler. Eğer bu durumdaysanız bebeğinizin uykuları artık uykular kalitesizdir.
Sallama desteğini bırakmaya karar verdiyseniz öncelikle herkes hemfikir olmalıdır
Sabırlı ve kararlı olun uzun sürebilir, aceleci davranmayın, sürece kendinizi hazırlayın
1.Yol: Uykulardan önce sallama şiddetinizi/ritminizi azaltmalı ve mayıştıktan sonra tam uyku esnasında sallamadan yarı uykulu ama uyanık halde yatağa aktarabilirsiniz. Tepki verecektir, yanında olarak sakinleştirmelisiniz. Eğer sakinleşmez ise tekrar sallamalı ve aynı işlemi yinelemelisiniz.
2.Yol:İlk etapta yatağa aktarmadan salla dur şeklinde ilerleyebilirsiniz.Sallama şiddetini hafiflettikten sonra artık sallarken yavaşça durmaya başlamalısınız. Sallama esnasında sakinleştiğini hissetttiğinizde durmalı, tepki vermiyorsa durma süresini uzatmalı; eğer huzursuzlaşır, ağlarsa yeniden sallamalısınız. Uykuya dalana kadar bu şekilde devam etmelisiniz. Uykuya tam dalma esnasında sallamadığınızdan emin olun ve daldıktan sonra yatağa aktarın.
Sallama arasında durma sürenizi her uykudan önce bir miktar daha uzatmaya konsantre olmalısınız; çünkü doğru ilerlerseniz birkaç gün içerisinde bebeğinizin düz zeminde uyur hale gelmesi gerekir.
Sonra sallama olmaksızın yatağa aktarabilirsiniz, elbette tepki verebilir, yadırgayabilir bu durumu ama aslında artık sallanmadan uykuya geçebildiği için sizin varlığınız ve sakinleştirmeniz ile tamamen başarabilirsiniz.
Faydalı olması dileğiyle