Bir çok anne desteksiz uyuyan bebeğinin gece sık sık uyandığından (saatte bir kez veya daha fazla) veya gündüz uykularından 30-45 dk da (uyku döngüsünde) uyandığından dert yanar. Eğer bebeğinizi doğru uyanıklık saatlerinde, yorulmadan uykuya geçiriyorsanız haklı olarak bu duruma sebep aramaya başlarsınız.

Destek ile uyuyan bebekler uyku döngüsünden sonra kısmi uyanıklık yaşarlar ve yeniden uykuya geçemezler.

Haliyle bebeğim desteksiz uyuyor niçin uyanıyor diye düşünebilirsiniz. Burada ki asıl soru gerçekten bebeğinize uyurken destek vermiyor musunuz?

Destek deyince aklımıza primer olarak sallamak, kucakta tutmak, emzirmek gelebilir ancak bebeğiniz uyuyana kadar elini tutmak, okşamak, ninni söylemek, pış pışlamak… da birer sekonder destektir ve üzgünüm bebeğiniz desteksiz uyumuyor demektir.

Desteklerle uyuyan bebekler, uykuya bu koşulda geçtiği için kısmi uyanlarda da aynı koşu ararlar. Bu nedenle uyku öncesi verdiğiniz bu minik destekleri uyanmalarda da yeniden uykuya geçirmek için vermeniz gerekir.Aksi takdirde tekrar uykuya geçemezler.

Sallamak, emzirmek gibi ana destekleri keserken bu küçük destekleri vermenizde sakınca yoktur ancak sürece alışan bebeğiniz için yavaş yavaş bu destekleri de kesmeniz gerekir.

Sakinleştirmek, yanında olduğunuzu hissettirmek için elbette, ninni söyleyebilir, dokunabilir, kucağınıza alabilirsiniz ancak UYKUYA GEÇİŞ ANINDA (mayıştıktan sonra) yavaşça durmalısınız.
Aslında sakinleştirme esnasında bu sekonder desteklerle bebeğiniz kendini güvende hisseder, rahatlar. Uykuya geçiş esnasında yavaşça durduğunuzda da destek ile uykuya geçmemiş olur ve uyku döngülerini kendisi yapacaktır

Elbette bir günde bu durum değişmez ancak istikrarla tüm uyanmalarda uykuya geçiş esnasında destek vermezseniz, kısa bir süre sonra tamamen bu durum düzelir. .Faydalı olması dileğiyle,
Sevgiler.

Sohbeti Başlat
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Merhaba, paketlerimizi satın almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.